Pintér Sándor még jobban fogja végezni munkáját

Fotó: MTI/Komka Péter / MTI/Komka Péter

-

A régi-új belügyminiszter bizottsági meghallgatásán azt is megígérte, hogy teljes foglalkoztatottság lesz - még a börtönökben is. A honvédelmi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági bizottság összevont ülésén a kormánypártok támogatták az újbóli kinevezést.


A belügyminiszter-jelölt célja, hogy a mostani ciklus végére elérjék a teljes foglakoztatást. Aki nem tud a piacon elhelyezkedni, azok az államtól kaphatnának „értékteremtő munkát” együttműködve a szociális szövetkezetekkel, önkormányzatokkal. Lényegesnek nevezte a munkaerőképzést, ám ennek részleteivel nem terhelte a hallgatóságot. A jelölt beszámolt a migrációs problémákról is. A belügyi szervek Szerbiával és Ukrajnával kívánnak együttműködni az illegális bevándorlás elleni küzdelemben. A közigazgatás informatikai rendszerének jelentős fejlesztésére készülnek, cél az elektronikus ügyintézés teljes körű elterjesztése. Elmondása szerint a rendőrség kiemelkedő eredményeket ért el mind a bűnmegelőzés, mind a felderítés területén. Arról azonban nem tudott beszámolni, hogy a Lehel úti bankrobbantó mikor kerül rendőrkézre. Pintér Sándor az elmúlt ciklus legnagyobb adósságának a rendőri életpálya-modell bevezetésének elmaradását nevezte. Most azonban újra ez a cél. A belügyminiszter-jelölt tervei szerint egyre több elítéltet vezetnének vissza a társadalomba, amelynek alapját a munka jelentheti. Szerinte ebben óriási az előrelépés, hiszen az elítéltek 75 százaléka dolgozik. Ezt azonban a bizottság ellenzéki tagjai nem hitték el. Döbbenetet keltett az a bejelentése is, amely szerint itt is a 100 százalékos foglalkoztatottság a cél. Pintér Sándor úja börtönt is építene, mert a büntetés-végrehajtási intézetek jelentősen túlterheltek. A börtönőrök esetleges béremeléséről azonban nem kaptunk tájékoztatást.  A jelölt a bizottságok ellenzéki politikusaival parttalan számháborúba kezdett, ám a statisztikai bűvészkedés részleteit most nem ismertetjük. A belügyi tárca alá tartozó szervezetek vezetőinek jövőjéről nem kívánt a nyilvánosságon keresztül üzenni, de azt megtudhattuk, hogy elégedett volt Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató eddigi tevékenységével.


Amit Pintér Sándorról feltétlenül tudni kell

Pintér Sándor 65 éves nyugállományú rendőr vezérezredes, jogász, politikus. 1991 és 1996 között országos rendőrfőkapitány, 1998 és 2002 között, valamint 2010-től belügyminiszter.