Pintér Attila újra focicsapatot edz

Forrás: MTI/Beliczay László

-

A korábbi szövetségi kapitány a másodosztályú Mezőkövesddel egyezett meg.


A borsodi klub elnöksége szerdán sajtótájékoztatón mutatta be az új vezetőedzőt. A klub honlapjának beszámolója szerint Tállai András (Fidesz, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára) elnök először az új edző kinevezésének okát fejtette ki, de egyben az infrastruktúrára, a fejlesztésekre és a pénzügyi háttérre is kitért. Elárulta: 11 nap alatt sikerült megegyezniük Pintér Attilával.Nem szeretem a langyos vizet. Volt NB I-es ajánlatom is, de nem éreztem ott azt a célt, amit itt kértek tőlem. A szakmai stábban Ulbert Tibor kapusedzővel folytatom a munkát, de pályaedzőként Farkas József eddigi segítőm munkájára számítanék, aki még függ jelenlegi klubjától

- mondta Pintér.

A 49 éves edző korábban a Sopron, a Ferencváros, a Vasas és a Győr csapatát irányította az élvonalban, de dolgozott Baján, Sárváron, Celldömölkön és Pápán is. Kétszeres bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes. A magyar válogatottat 2013 decemberétől 2014 szeptemberéig szövetségi kapitányként vezette, de első tétmérkőzése, az Észak-Írország ellen 2-1-re elveszített Európa-bajnoki selejtező után menesztették, és azóta nem volt munkája.


A válogatottnál nem sok babér termett neki


A Mezőkövesd a 2013/14-es idényben újoncként nem tudta kiharcolni a bennmaradást az NB I-ben, az előző évadban a másodosztály negyedik helyén végzett, jelenleg pedig az ötödik pozícióban tölti a téli szünetet. Hátránya négy pont a - feljutást jelentő - második helyen álló Zalaegerszeggel szemben.