Pilvaker: valaki már most a nemzeti ünnepre készül

-

Hiába van karácsonyi szezon, a Red Bull Pilvaker már most március 15-re készül: zenészek, színészek, előadók dolgozzák át ismét magyar költők műveit a saját ízlésük és stílusuk szerint. Elsőként Petőfi Sándor Szabadság, szerelem! című versét dolgozták fel Marsalkó Dávid (Halott Pénz) hangszerelésében és Miki357 vadonatúj klipjével.


A több éve működő Red Bull Pilvaker előadások vezérfonalát a klasszikus költők szerzeményeinek rapperek, énekesek és színészek általi átdolgozása adja. Petőfi Sándor Szabadság, szerelem! című versét most a Halott Pénzből ismert Marsalkó Dávid gondolta újra: zenésztársa Járai Márk, valamint Wolfie (Punnany Massif) és Deego előadásában szólal majd meg.

Mindehhez klip is készül, amelynek rendezője Miki357. Nem szeretett volna „szájbarágós” videót készíteni, inkább csak egy érzést, egy hangulatot próbált közvetíteni – állítja.


A videó forgatása


„Nem látjuk, csak sejtjük, hogy valamiféle leskelődés történik. Azt gondolhatjuk, hogy az énekesek nézik a táncoló lányt egy lyukon keresztül, aztán megfordul a nézőpont és világossá válik, hogy a srácok adnak egy privát ’koncertet’. A vers szövege egyfajta ars poeticaként szolgált a kliphez, ami vizuálisan támasztja alá a zenei mondanivalót” – magyarázza a rendező, aki szerint egy kapcsolat akkor működik jól, ha a szabadság és szerelem kéz a kézben jár.