Piacolnak az Erzsébet téren

Fotó: MTI / Balázs Attila

-

Újragondolt antik, kézműves, retro és dizájn termékek, valamint bolhapiac is várja az érdeklődőket vasárnap a budapesti Erzsébet téren a Piacok napja rendezvényen, amely a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében a fogyatékos emberek társadalmi integrációját támogatja.


A rendezvény egyben jótékonysági esemény, a befolyt összeget a Nem Adom Fel Alapítvány a fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér meleg konyhai szolgáltatásának kialakítására fordítja - közölték a szervezők.

A budapesti Erzsébet téren bemutatkozik több már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac: a Divat Placc by Night magyar tervezők munkáival, az Antik Placc régi, felújított és átalakított tárgyakkal, míg a Nagy Budapesti Kultúrzsibi bolhapiaccal várja az érdeklődőket. Emellett a Segítő Vásár program keretében a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves és dizájntermékeket kínáló civil szervezetek is jelen lesznek az eseményen, köztük az EB OVO Egyesület is.

A rendezvényt, számos ismert belvárosi piac, - mint például a Divat Placc, az Antik Placc, Ékszer Design Land a Nagy Budapesti KultúrZsibi és a Segítő Vásár - közreműködésével szervezi az alapítvány.

Az eseményt utcazene is kíséri, melyet az alapítvány biztosít integrált zenekarával, a Nemadomfel Együttessel.

Mint írják, a Piacok napja esemény része a korábban indult, Kezdjetek szeretni elnevezésű programnak, amelynek alapvető célja, hogy elinduljon egyfajta társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok minden fronton történő megerősítését.