Peyton Manning és a történelem: másodikként 70 ezer yard fölött

-

A Denver Broncos sztárja a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) történetének második irányítója lett, aki átlépte a 70 000 passzolt yardos határt. És drámai hajrában győzelemre vezette csapatát.


A 39 éves játékos csütörtökön a Kansas City Chiefs elleni mérkőzés harmadik negyedében jutott el a "mérföldkőhöz", s jelenleg 70 122 yardnál tart, így már csak 1716 yarddal marad el a rekorder Brett Favre-tól.

Manning nem csupán ennek örülhetett a meccs végén, ugyanis a Kasas Cityben vendégeskedő Denver drámai végjáték után 31-24-re győzött.


Egy a sok passz közül: Peyton Manning útjára engedi a labdát


A mérkőzést a Chiefs kezdte jobban, már 14-0-ra is vezetett, többek között Manning eladott labdája miatt. A Broncos azonban talpra állt, Manning még a második negyedben kiosztott két touchdown-passzt (hatpontos gól), innentől fej fej mellett haladtak a csapatok. A vége előtt két és fél perccel aztán a házigazda került 24-17-es előnybe, ezzel eldőlni látszott a meccs, ám Manning válaszul nagyszerű támadást vezetett, s alig több mint fél perccel a vége előtt egyenlített a Broncos. A hazai nézők csalódottan kezdtek készülődni a hosszabbításra, az igazi hideg zuhany azonban még csak ezután érte őket, ugyanis csapatuk utolsó támadásánál a sztárfutó, Jamaal Charles elveszítette a labdát, a Denver védője, Bradley Roby pedig visszafutott vele a hazaiak célterületéig.

Manning végül 256 passzolt yardig, és 3 kiosztott TD-passzig jutott. A Chiefs győzelme egyébként már-már szenzáció lett volna annak tükrében, hogy a Broncos sorozatban a hetedik egymás elleni mérkőzésükön győzte le őket, míg Peyton Manningnek ennél is elképesztőbb a mutatója a „Főnökök” ellen – 14-1-re áll a Chiefs-szel vívott csatákban.