Petry felfedte Dárdai titkait

Fotó: Bongarts / Thomas Starke

-

A Hertha magyar kapusedzője pontokba szedte, mitől hasít a Bundesligában Dárdai Pál csapata.


Dárdai Pál edző a Bajnokok Ligája-indulásra hajt a Hertha BSC-vel a Bundesligában. A csapat az előző idényben éppen csak bent maradt, most viszont egyértelműen a legnagyobb meglepetést szállítja Németországban. Petry Zsolt kapusedző négy pontba foglalta a siker titkait a Borsnak.

  • Nyáron sikerült olyan focistákat igazolni, akiktől Dárdai joggal várta, hogy elsajátítják a csapat speciális játékstílusát. Vladimir Darida és Vedad Ibisevic is tökéletes választás volt.
  • Dárdai a labdatartásos, rövid passzos játék híve, focistái szájába rágta, hányféle lehetőség közül választhatnak a mezőnyben, és szigorúan tiltja a fölösleges cselezgetést.
  • A téli alapozás remekül sikerült, a támadójáték egyik kulcsfigurája, Salomon Kalou végre tökéletes kondícióban vágott neki a tavaszi idénynek, és ez meg is látszik a teljesítményén: 12 találatával hatodik a góllövőlistán.
  • A berlini játékosoktól a két magyar szakember megköveteli a fegyelmet, de emberszámba veszi őket, elvégre a céljuk közös, egymásra vannak utalva. Noha a Hertha kerete soknemzetiségű, az éremszerzés lehetősége kiváló kollektívává kovácsolta össze őket.