Petesejteket lopott a hírhedt nőgyógyász

-

Egy nővért elaltattak, és akarata ellenére megműtöttek. A milánói klinikán házkutatást tartottak és embriókat foglaltak le.


Olaszországban őrizetbe vették Severino Antinori professzort: egy spanyol nővér azzal vádolja, hogy a milánói meddőségi klinikáján engedélye nélkül távolította el petesejtjeit. A 70 éves hírhedt nőgyógyászt házi őrizetbe helyezték.

A 24 éves nővér állást keresve jutott el Antinori milánói klinikájára. Azt állítja, hogy akarata ellenére ott tartották, elaltatták és petesejtjeit eltávolították. Antinorit súlyos testi sértés okozásával és rablással gyanúsítják.

A milánói klinikán a rendőrség számos embriót foglalt le. Meg akarják állapítani, hogy a nő petesejtjének felhasználásával hozták-e létre azokat.

A nőgyógyász egy televíziós interjúban tagadta, hogy elkövette volna az ellene felhozott vádakat.

Antinori 1994-ben került az újságok címlapjaira, akkor 63 éves páciense gyermeket szült egy másik nőtől kapott petesejtből és férje ivarsejtjeiből. Azóta állítólag több tízezer ötven éven felüli nőt segített ahhoz, hogy gyermeke szülessen. 2009-ben azt állította, hogy három gyermek világra jöttét klónozással segítette elő.