Pérez kizárta, hogy Mourinho a Real kispadjára ülne

Fotó: AFP / JAVIER SORIANO

-

De Zidane sem fogja átvenni Benítez helyét, aki élvezi az elnök bizalmát, ahogy a játékosokét is. Szó esett Casillasról és az ultrákról is.


A spanyol klub elnöke pénteken a madridi Cadena Ser rádióank beszélt arról, hogy változatlanul a csapatot irányító Rafael Benítez az ideális ember a posztra.


„Kizárólag Benítezben gondolkodunk. Ő az edzőnk, ő volt az alkalmas személy arra, hogy megoldja a problémát, amivel január óta küzdünk” – nyilatkozta Pérez. Az elnök a José Mourinho azonnali visszatérését firtató újságírói kérdésre azt mondta: „Senki nem tudja megjósolni a jövőt, de a jelenlegi helyzet szerint nem”. Hozzátéve, jó emlékei vannak az 52 esztendős szakember Madridban töltött időszakáról.


Töretlen a bizalom Rafa Benítez irányába


A portugál szakember 2010-től három szezonon át volt vezetőedzője a Real Madridnak, amellyel bajnoki címet, Király Kupát és Európai Szuperkupát nyert. Két éve mégis azért hagyta el a klubot, mert végérvényesen megromlott a viszonya a vezetőséggel és a játékosokkal is.

Pérez kitért a klub korábbi legendás játékosára, Zinedine Zidane-ra is, akit sok szurkoló szívesen látna a csapat kispadján.
„Nagyon tisztelem Zidane-t, érzem a nagy rajongást, ami körülveszi. Biztos vagyok benne, hogy egyszer nagyszerű edzője lesz a Real Madridnak, de nem most. Meg kell adnunk az időt Beníteznek” – fejtette ki az elnök.

Pérezt nem csak edzőkről kérdezték, hanem, például, a Real Madrid ultráiról is, akikkel igencsak feszült mostanában a klub viszonya.
„A Bernabéu stadionban mindig is helye volt és lesz a szenvedélynek, de nem az erőszaknak. Ez egy kis csoport, amelyik állandóan azt hajtogatja, hogy 'Florentino Pérez mondjon le', de ezzel csak a klubot akarják destabilizálni. Az én személyem csak ürügy a támadásra, bárki lenne az elnök, ugyanezt csinálnák” – mondta a presidente.


Ilyen közel vagyunk a Barcához


A Barcelona elleni rangadón hazai pályán elszenvedett 4-0-s vereség után ugyan érthetőnek tűnik a szurkolók haragja, de Pérez amondó, hogy nem történt tragédia, illetve nem azon a meccsen történtek furcsaságok.

„Ma sem értem, hogy mi történt azon a meccsen. Nem voltunk megfelelő állapotban, teljesen szétesett a csapat. De minden csapat életében előfordulnak vereségek, néha ilyen nagyok is, de szó sincs tragédiáról. Amikor 4-0-ra nyertünk Münchenben, ott sem akarta senki felgyújtani dühében a stadiont. Egyébként meg a Barca is kapott már négyet, például az Athletic Bilbaótól (a szezon elején a Spanyol Szuperkupáért vívott meccsen), vagy a Celta Vigótól (bajnokin 1-4), mégsem dőlt össze a világ Én inkább a Getafe elleni (4-1-re megnyert) meccsen éreztem azt, hogy összeesküdtek ellenünk” – adott egy kis muníciót az elnök a konspirációra fogékony szurkolóknak.

A Király Kupából történt kizárás súlyos presztízsveszteséggel járt, és Pérez be is ismerte, hogy hibáztak. „Tény, hogy nem voltunk a helyzet magaslatán, ahogy az is tény, hogy sem a játékos, sem a klub nem kapott értesítést az eltiltásról. Meglátjuk, hogy dönt majd az ügyben a CAS.”


Pérez és a korona ékköve


Időnként szárnyra kap a hír, hogy Cristiano Ronaldo elhagyja a Realt, de Pérez szerint a pletykáknak semmi alapja, csak a „szórakoztatóipar részei” az ilyen hírek, miként az is, hogy ő a Bernabéuba hívta Robert Lewandowski ügynökét. „Ha én beszélni akarok Lewandowski ügynökével a játékos szerződtetéséről, biztosak lehetnek benne, hogy nem a stadion VIP páholyába fogom meghívni.”

A riporter azt is fájlalta, hogy a sajtó munkatársai egy ideje már nem utazhatnak együtt a csapattal, de eredménytelen volt a közbenjárás, mert Pérez határozottan kizárta ennek a jövőbeni lehetőségét. Ahogy azt is valószínűtlennek tartja, hogy a fiatalkorú játékosok szerződtetése miatt úgy járnának, mint a Barcelona, amelyiket egy átigazolási idényre kizárták a piacról. „Semmilyen szabályt nem szegetünk meg. A FIFA még Zidane két fia ügyében is vizsgálódik” – aminek nincs értelme, hiszen ők Real-nevelések.