Percekig rúgták, taposták, mert bevándorlónak hitték

-


A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik tavaly július 18-án este megvertek egy lányt, mert bevándorlónak nézték a barátját. Ez az ügyészség közleményéből derült ki.

A lányt és a vele lévő fiút egy fesztivál idején, a Belvárosi híd lejárójánál támadta meg a három részeg férfi. Közülük ketten a Szegedi Fegyház és Börtön hivatásos állományú tagjai voltak, egyikük már állt bíróság előtt garázdaság miatt.

Az elsőrendű vádlott bőrszíne és származása miatt kezdte inzultálni a férfit, többek között azt mondta neki, hogy „büdös bevándorló, takarodjál haza, nincs itt semmi keresnivalód”. A sértett erre közölte, hogy magyarnak érzi magát, mivel Magyarországon született, itt is nőtt fel. De ennek ellenére tovább szidalmazták.

A vitába bekapcsolódott a sértett barátnője, illetőleg testvére is, mire az elsőrendű vádlott egy dobozos sörrel leöntötte a nő haját. A megtámadottak el akartak menni, de a vádlottak utánuk mentek, majd az elsőrendű vádlott nagy erővel megütötte a sértettet és a nőt is, akik a földre kerültek, a nő eszméletét is vesztette.

A férfi meg akarta a nőt védeni, ezért több alkalommal megütötte az elsőrendű vádlottat. Erre a másik vádlott is bekapcsolódott a verekedésbe, több alkalommal megrúgták a férfit. Az ügyészség szerint a vádlottak 2-3 percen keresztül rugdosták, taposták a férfit. Mielőtt a helyszínt elhagyták volna még a nő lánytestvérét is bántalmazták.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A többi vádlott esetében az ügyészség garázdaság vétsége, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.