Pénzmágiát végzett mások bankkártyáival

Forrás: police.hu

-

A nyírségi csaló sokakkal elhitette, hogy lesz haszna, ha átadják neki a bankkártyák adatait. Lett is.


A rendelkezésre álló adatok szerint a sényői férfi egy közösségi portálon magát egy ismert jósnőnek kiadva vette fel a kapcsolatot többekkel. Azt állította, hogy "pénzmágiát" végez, amihez a sértettek bankkártya adatait kérte el. Az így megszerzett adatokkal mobiltelefon egyenlegét töltötte fel, amivel aztán internetes fogadásokat kötött és online szerencsejátékot játszott. A "mágia" idejére az elkövető a sértettekkel mobiltelefonjaikat is kikapcsoltatta, így nem kaphattak sms értesítést az illetéktelen bankszámla-műveletekről.

A police.hu híre szerint a rendőrök azonosították a 30 éves K. Lajost, akit elfogtak és azzal gyanúsítanak, hogy az egész ország területéről összesen 56 bankkártya adatait megszerezve mintegy 4,6 millió forinthoz jutott hozzá törvénytelenül. A csaló ennél több embernél próbálkozott, de nem mindenkit sikerült átvernie. Számos sértett még nem tett feljelentést, az ő azonosításuk is folyamatban van.

K. Lajost a Nyíregyházi Rendőrkapitányság 2015. október 9-én ismét előállította, a bíróság pedig még aznap elrendelte előzetes letartóztatását, amit egy egészségügyi intézetben hajtanak végre.