Pénzbüntetéssel megúszta a baltával randalírozó egykori kézis

-

A férfi fia rosszullétét kérte számon a művelődési házban bulizó fiatalokon, közben szétvert egy asztalt és halálosan megfenyegetett egy gyereket.


A 39 éves, egykori válogatott kézilabdázó fia rosszul lett egy születésnapi buliban Balatonakaliban: annyit ivott, hogy mentővel kellett kórházba szállítani. Mikor az apa ezt megtudta, fejszével a kezében ment a helyszínre számon kérni a többi gyereket. Az egyik fiú azonban trágár szavakkal válaszolt az apának, és kérdőre vonta, mit keres a helyszínen. Erre a régi sportoló még dühösebb lett, és azzal fenyegette a fiút, hogy beleveri a fejszét a fejébe.

Végül nem a gyerek fejét, hanem az asztalt verte szét, a fiatalok egy része ijedtében az ajtón és az ablakon keresztül kimenekült a teremből. A szétvert asztal árát - 44 ezer forintot - a férfi kifizette.

Az ügyészség az asztal szétrombolása és a gyerek megfenyegetése miatt is vádat emelt (felfegyverkezve elkövetett garázdaság és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás), a bíróság a jogerős ítéletében a vád szerint találta bűnösnek a 39 éves férfit, és pénzbüntetésre ítélte.