Pénz, mentoráció és inkubáció – indul a Startup Campus Roadshow

Forrás: Facebook.com/Startup Campus

-

Hamarosan elstartol a Startup Campus inkubációs roadshow, melynek célja, hogy támogassa a felsőoktatásban születő, innovatív ötletek piacra lépését.


A Hiventures Állami Kockázati Tőkealap-kezelő országos rendezvénysorozata 2017. március 1-jén indul útjára, első állomása Budapest lesz. A roadshow keretében a résztvevő fiatalok megismerhetik a helyi vállalkozói közösség inkubációs és befektetési lehetőségeit, valamint a nemzetközi piacra lépésről is hasznos információkat szerezhetnek.

A egyetemközpontú Startup Campus inkubációs programot 2016-ban szervezték meg először a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával. A tavalyi évben a kezdeményezés négy várost érintett, a programban résztvevő 2000 fiatal összesen 180 vállalkozói projektet mutatott be. Idén már 6 helyszínen mutatkozhatnak be a fiatalok: Budapest után Győrött, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Londonban is várják majd a kezdő vállalkozók üzleti potenciállal bíró elképzeléseit.

A budapesti eseményre a Pannónia utca 32. szám alatt található Mosaikban kerül sor, a 17 órától kezdődő rendezvényen bemutatkoznak a Hiventures első startup befektetései, valamint a Társaság új befektetési programjait is megismerhetik a résztvevők. Az esti Demo Day lehetőséget nyújt majd arra is, hogy a startupperek a tőkealap-kezelő szakembereivel személyesen is egyeztethessenek a finanszírozási formákról és lehetőségekről.

A Hiventures Állami Kockázati Tőkealap-kezelő tőkeprogramja elsősorban azoknak a vállalkozni vágyóknak nyújt fejlődési lehetőséget, akik még az inkubációs, a megvető vagy a korai növekedési szakaszban vannak. Ezzel a társaság az alapítás előtt álló vagy fiatal, K+F+I tevékenységet végző, hazai vállalkozások elindulását kívánja segíteni. A tőkealap-kezelő által kínált 9 millió forintos befektetés mellett a programban részt vevő vállalkozók térítésmentes képzést, mentorálást és inkubációs lehetőséget is kapnak a Startup Campus berkein belül.

A Startup Campus program fővédnöke Dr. Pálinkás József a Nemzeti Kutatás, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, további szakmai együttműködő partner az MFB és az Enterprise Hungary.

A roadshow rendezvényei ingyenesen látogathatóak, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött.