Péntekig szüksége lesz pozitív gondolkodásra, ha kinéz az ablakon

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Hűvös is lesz, mindennap esni fog, és a hét elején még a szél is rákapcsol. Hétfőn mindezt kettős front fűszerezi – jelzi a Köpönyeg.


Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, a kevés napsütés főleg északkeletre jut. Keleten, északkeleten csak elszórtan, máshol többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Délnyugaton csak 13 és 17, máshol 18 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. Az északi, északkeleti szél megélénkülhet.


Kedden napközben újra erősen megnövekszik a felhőzet, és déltől többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Az északkeleti szél erős, a zivatarok környezetében viharos lesz. A hőmérséklet maximuma 17 és 22 fok közötti várható.

Szerdán sem javul az idő, és csütörtökön még mindig gyakran lesz felhős az ég, bár csapadék inkább már csak a dunántúli és az északi területeken fordul elő.

Csütörtökön már 20-22 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, pénteken pedig egyre többfelé fordul naposra az idő, és 20-25 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet – áll a Köpönyeg előrejelzésében.