Pénteken se nyitják meg a brüsszeli repülőteret

Fotó: MTI/AP/Ralph Usbeck / Ralph Usbeck

-


Pénteken is zárva tart a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér, és egyelőre nem tudni, mikor nyitják meg újra a forgalom előtt, számolt be Twitteren a repülőteret üzemeltető vállalat.

Mint írták, a hatóságok döntésétől függ, hogy mikor nyithatják meg újra részlegesen a létesítményt, ez azonban szombat előtt semmiképpen sem várható.

Arnaud Feist, a vállalat igazgatója kedden még azt mondta, hogy a tesztüzem eredménye szerint a repülőtér másnap 20 százalékos kapacitással megkezdheti működését és újra fogadhat repülőgépeket. Ugyanakkor azt is közölte, hogy a repülőtér működésének teljes helyreállítása hónapokig is eltarthat.

A Brussels Airlines belga légitársaság korábbi közlése szerint a repülőtér zárva tartása naponta mintegy ötmillió eurós veszteséget jelent a vállalat számára.

A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harminckét ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.