Pénteken ónos eső is lehet, hétvégétől berobban a tavasz

Fotó: DPA / Klaus-Dietmar Gabbert

-


Pénteken ködös, borongós idő várható, az ország északkeli részére az ónos eső miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Köpönyeg szerint hétvégére már javul az idő. Szombat hajnalban többfelé lesz sűrű köd, napközben azonban több helyen feloszlik a köd. Reggel 0, délután az ország nagyobbik részén 5 és 12 fok között, de északkeleten csak 2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős, borult lesz az ég. Reggel még csak nyugaton, később többfelé várható eső, záporeső. Délnyugaton lehet a legkevesebb csapadék. +7, +9 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétfő estig marad a borongós, gyakran erősen felhős idő, és szórványosan továbbra is kialakulhat eső, zápor. Enyhe idő várható 6 és 15 fok közötti tavaszias hőmérséklettel.

Kedd reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben változóan felhős, kora tavaszias idő valószínű. A hőmérséklet délután 10 és 16 fok között alakulhat. Ez 5-10 fokkal melegebb, mint a sokéves átlag.

Csütörtöktől az erős, olykor viharos északnyugati széllel több fokkal hűvösebb levegő érkezhet a térségünkbe, lehűlés várható.