Példátlan összefogás a magyar szurkolók között

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A Ferencváros és a Videoton ultracsoportjai összefognak egymással, hogy felhívják a figyelmet az FTC-nél és a hazai labdarúgásban kialakult helyzetre.


A székesfehérvári Red Blue Devils csoport közleménye szerint „a hazai és a vendégszurkolók egyazon stadionrészben, ugyanabban a szektorban kívánják buzdítani saját csapatukat, bebizonyítva, hogy feleslegesek, messzemenően eltúlzottak, aránytalanok és súlyosan diszkriminatív jellegűek azok az intézkedések, amelyekbe a csapatukért szurkolni kívánókat belekényszerítik.”

A fehérvári ultrák szerint érthetetlen és értelmetlen, hogy egyazon sporteseményre drasztikusan különböző jegyvásárlási és regisztrációs procedúrának kell megfelelniük a szurkolóknak, attól függően, hogy melyik klubbal szimpatizálnak. Ezzel arra utalnak, hogy amíg a magyar csapatok nagy részénél, így a Videotonnál is szurkolói kártya nélkül vásárolhatóak belépők, addig a Ferencváros drukkerei csak kártyával, a vénaszkennelésen átesve vehetnek jegyet az idegenbeli meccsekre is.


Lehet, hogy lassan visszatérnek a Fradi-ultrák?


„A jelen mérkőzés is jól példázza, hogy a szurkolói helyzet tarthatatlan, annak komplex és törvényi szintű megváltoztatása tovább nem elodázható. Kérünk minden magyar futballban tevékenykedő vezetőt, szabály- és törvényalkotót, hogy ők is csatlakozzanak az összefogásunkhoz és ez egyszer a szurkolói véleményeket is meghallgatva mielőbb lépjenek a magyar futball érdekében. Felhívjuk a döntéshozók figyelmét, hogy amennyiben a hagyományoknak és a józan észnek megfelelő módon tudnak belépőjegyeket biztosítani a vendégszektorba, akkor természetesen a táborok a számukra kijelölt lelátó részen foglalnak majd helyet” - áll a közleményben.

A Ferencváros részéről a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport arra kéri a Fradi-ultrákat, hogy a sikeres demonstráció érdekében szombaton egyénileg, civilben – nem klubszínekbe öltözve – menjenek a székesfehérvári stadionba, ahol a hazai szektorok környékére vegyenek jegyeket. A csoport alkoholstopot is hirdetett az ultrák között, hogy biztosan sikerüljön a demonstráció.