Példátlan fenyegetésnek tartják Trump szavait Venezuelában

Fotó: AFP / RONALDO SCHEMIDT

-

Őrültségnek nevezte Donald Trump fenyegetőzését Vladimir Padrino venezuelai védelmi miniszter. Az amerikai elnök katonai beavatkozást emlegetett.


„Ez egy őrült cselekedet, a szélsőségesség legfelső foka” – mondta Vladimir Padrino a venezuelai állami televíziónak. Szerinte az Egyesült Államokat egy szélsőséges elit uralja. "Biztos vagyok benne, hogy mindannyian ott leszünk a szeretett Venezuelánk érdekeit és szuverenitását védő frontvonalakon" – mondta a miniszter.

Trump pénteken a golfklubjában azt mondta: Venezuela esetében sokféle megoldás lehetséges, „szükség esetén a katonai hadművelet is”.

Ernesto Villegas kommunikációs miniszter szerint Trump szavai példátlan fenyegetést jelentenek a nemzeti szuverenitásra. Villegas a Twitteren azt írta, a külügyminisztérium közleményben válaszol az "imperialista fenyegetésre".

Peru az alkotmányozó nemzetgyűlés létrehozása miatt kiutasította a venezuelai nagykövetet, Pedro Pablo Kuczynski perui vezető diktátornak nevezete Nicolás Maduro elnököt. Venezuela felszólította a caracasi nagykövetség perui ügyvivőjét, hogy öt napon belül hagyja el az országot. Peru márciusban hívta vissza caracasi nagykövetét.