Pedofíliával és maffiakapcsolatokkal vádolták a focistát

Fotó: AFP / MARCO BERTORELLO

-

Az olasz válogatott Fabio Quagliarella névtelen fenyegető levelek miatt hagyta el a Napolit 2010-ben. Egy volt rendőr zaklatta.


Megdöbbentő bírósági vallomást tett Fabio Quagliarella, a Torino olasz válogatott csatára. A 32 éves focistát egy rendőr, Raffaele Piccolo ügyében hallgatták meg. Piccolót hírességek zaklatásával vádolják, az egyik áldozata a focista volt – írta a Sport Mediaset.

Quagliarella elmondta: 2010-ben azért hagyta el szülővárosa csapatát, mert a klubja névtelen fenyegető leveleket kapott, amelyekben kokainhasználattal, pedofíliával és a Camorra maffiacsaláddal való kapcsolattal vádolták őt.

„Aurelio De Laurentiis elnök azért adott el, mert folyamatosan kapta a névtelen leveleket és a telefonüzeneteket – mondta Quagliarella. – Arra kényszerültem, hogy elhagyjam a szülővárosomat és a Napolit. Hamisan vádoltak maffiakapcsolatokkal és azzal, hogy orgiákban részt vevő pedofil vagyok. Az elnök mindennap felhívott, majd azt tanácsolta, költözzek ki a városból egy hotelbe, ahol nyugalmam lehet. Ezt a Napoli székházában mondta, aztán pedig soha többé nem hívott fel.”

A 25-szörös olasz válogatott Quagliarella 2010-ben a Juventushoz igazolt, ahol három bajnoki címet nyert, majd 2014-ben a városi rivális Torino játékosa lett.