Pedagógusok Szakszervezete: a tanárok munkaidőn kívül tiltakozzanak

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Ezzel szerintük elkerülhetők a felmerülő problémák.


A Pedagógus Szakszervezete (PSZ) a Tanítanék Mozgalom által felvetett március 30-i tiltakozással kapcsolatosan tett egy észrevételt. A PSZ szerint fontos a tanárok kifejezhessék egyénileg vagy közösségben az oktatáspolitikával kapcsolatos véleményét, ugyanakkor az is fontos, hogy a véleménynyilvánítással egy időben ne sérüljön meg mások méltósága. „Magyarország Alaptörvénye XVI. cikke pedig megállapítja a gyermek védelemhez való jogát.”


Ezért a PSZ azt tanácsolja a pedagógusoknak, hogy a Tanítanék Mozgalom március 30-ára tervezett polgári engedetlenségére


munkaidőn kívül, 16 óra után kerüljön sor.

A szakszervezet szerint így elkerülhető, hogy a gyerekek felügyelet nélkül maradnak, és a pedagógusok tiltakozásának sem lehet munkajogi következménye.


Közben újabb fideszes esett neki a tiltakozó tanároknak

A magyar-francia szakos diplomával rendelkező Dunai Mónika, a párt parlamenti képviselője a parlamentben ment neki a tiltakozó tanároknak. Önjelölt vezetők kétes követeléseiről szólt, szerinte nem tudni azt sem, hogy kinek az érdekében fogalmazzák meg azokat.


Rétvári Bence az Emmi államtitkára a „kérdésre” válaszolva azt mondta, szívesen tárgyalnának a Tanítanék Mozgalom képviselőivel is, a botrányt kirobbantó Herman Ottó Gimnáziumot is meglátogatta Palkovics István államtitkár. Szeretett volna tárgyalni a Pukli Istvánnal, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával is, de ő folyamatosan lemondta a tervezett időpontokat.

Rétvári szerint egyébként lehet sztrájkolni, ezt mutatja a volánosok példája is.