Pavarotti családja támadja Trumpot

Fotó: AFP / JEWEL SAMAD

-

Pavarotti örökösei ellenzik, hogy a tenor hangját Trump felhasználja a kampányában.


"Közvetlen családtagokként szeretnénk emlékeztetni arra, hogy a testvériség és a szabadság értékei, amelyeket Luciano Pavarotti mindvégig vallott művészi pályafutása során, teljesen összeegyeztethetetlenek a Donald Trump elnökjelölt által kínált világlátással" - tiltakozott Luciano Pavarotti három lánya, Lorenza, Giuliana és Cristina, valamint özvegye, Nicoletta Mantovani Pavarotti Rómában olasz és angol nyelven kiadott közleményében.

Trump választási gyűlésein gyakran csendül fel a Giacomo Puccini Turandot című operájából származó Nessun Dorma ária, amelynek végén háromszor hangzik el, egyre nagyobb hangerővel, a győzni fogok (Vincerò) kifejezés.A Nessun Dorma ária az olasz tenor védjegyévé vált, és közrejátszott abban, hogy a három Grammy-díjas művész minden idők egyik legnépszerűbb operaénekesévé vált. Az énekes 2007-ben hunyt el 71 évesen, hasnyálmirigyrákban.

Korábban több rockzenekar és popsztár tiltakozott zenéjének Donald Trump kampányában való felhasználása ellen, legutóbb a Queen együttes.