Paul McCartney segít megosztani a szeretetet

Fotó: AFP / Miguel Rojo / AFP / Miguel Rojo

-

A Valentin-napi emodzsikat a Beatles egykori tagjának a zenei aláfestésével élvezhetjük.


Paul McCartney a Skype emodzsi-, más néven hangulatjelkészletéhez írt rövid kísérődallamokat. Videójában úgy fogalmazott: "elsőre azt gondoltam, hogy ez egy furcsa feladat ... azután eszembe jutott, hogy tudod mit, miért is ne? Valami vicces, szép és új".Élvezetesnek, azonban egyben nagy kihívásnak is érezte a projektet, "mert hirtelen rájössz, hogy egy érzés zenei előadását kevesebb, mint öt másodpercbe kell sűrítened". A legnehezebbek a flörtölést és a pirulást kifejező emodzsik voltak.

A 73 éves rocklegenda szerint a munka egy hatalmas keresztrejtvény megoldásához volt hasonló, ugyanakkor remek zenei gyakorlást jelentett számára. A zenei kísérletezgetésre régóta nyitott zenész, aki legutóbb Kanye Westtel és Rihannával rögzített közös dalt, saját bevallása szerint maga is használ hangulatjeleket.

A tömör és fülbemászó dallamok sem jelentenek feltétlenül újdonságot Paul McCartney számára, ugyanis a korai Beatles-slágerek, mint például a She Loves You, a Love Me Do és az I Want to Hold Your Hand című számok mind alig hosszabbak két percnél.

A legendás együttes leghosszabb száma, az avantgárd klasszikus zeneszerzők művei által inspirált Revolution 9 című dal, az 1968-as Fehér Albumon szereplő alkotás több mint kilenc perces. A másik végletet az Abbey Road című albumon "elrejtett" dal, a Her Majesty jelenti, amelynek hossza alig 23 másodperc.