Pastor: Lehetetlen bármit is nyerni Magyarországon

Fotó: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

HÁTTÉR

A veszprémi győzelemmel zárult férfi kézilabda Magyar Kupa döntő után mondott oda a szegediek edzője.


Bomba Magyar Kupa négyes döntő, finálé:

MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged 26-22 (12-11)


A Bajnokok Ligájában is a négyes döntőbe jutott Veszprém az első félidő közepére négygólos előnyt harcolt ki (9-5). Juan Carlos Pastor időt kért, rendezte a sorokat, a Szeged pedig sorozatban négy gólt szerezve egyenlített (9-9). Masszívan védekeztek a csapatok, nagy iramban komoly küzdelem zajlott a pályán, a veszprémiek egytalálatnyi előnnyel fejezték be ezt a játékrészt (12-11).

A második félidő elején pár percig tartotta még a lépést a Veszprémmel a Szeged, de 18-14-nél Pastor megint kénytelen volt elmagyarázni játékosainak, miként tudnák feltartóztatni ellenfelüket. Ezúttal azonban nem használtak a szavai, legalábbis a címvédő csapat növelte előnyét, a 48. percben már hét góllal vezetett (22-15). Innen pedig nem volt visszaút a szegediek számára.

A Magyar Kupában sorozatban negyedszer jött össze a Veszprém-Szeged döntő. A Veszprém a 2008-as finálé óta nem kapott ki. Akkor éppen a Szeged kaparintotta meg előle a kupát. Bronzérmes a Mezőkövesd, amely így az EHF Kupában indulhat (Mezőkövesd-Vác (NB I/B) 30-21).


A veszprémi Nagy László szendvicsben


Boldog vagyok, mert a Szegedet évről évre egyre nehezebb legyőzni, hiszen sokat javul. Az első félidőben akadozott a támadójátékunk, de a szünet után – főleg a védekezésben – a szegediek fölé kerekedtünk. Jó döntés volt Mirko Alilovicot a kapuba állítani, a legutóbbi meccseken Mikler Roland kapott lehetőséget, de most Mirko élt a bizalommal

– összegzett Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője.


Mindenek előtt gratulálok a Veszprémnek. Azt gondolom, hogy a kapusteljesítmény döntötte el a mérkőzést, az ellenfél kapusa jobban védett. Játszhatunk mi bármilyen magas szinten, lehetetlenség itt, Magyarországon bajnokságot vagy kupát nyerni…

– fogalmazott Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője.