Pastor: Ez árthat a kézilabdának

Fotó: MTI/MTVA / Kelemen Zoltán Gergely

-

Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője szerint nem kedvez a sportágnak, ha nem lesznek egyenlőek a feltételek az MKB-MVM Veszprém elleni bajnoki döntőben.


Ha csendben maradok, akkor hülye vagyok. Ha megszólalok, akkor én vagyok a rossz fiú. Először mindig azt vizsgáljuk, hogy miben kell javulnunk. Olyan meccseket kell játszanunk a Veszprém ellen, amelyekben precízek vagyunk, mert csak így van esélyünk

– mondta a Délmagyarnak adott interjújában Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője, aki a Magyar Kupa döntője után nagyon kiakadt az egyenlőtlen magyarországi feltételek miatt – erről itt számoltunk be. Elárulta azt is, miért fogalmazta meg kritikáit a játékvezetéssel kapcsolatban.


„Az a baj, hogy amikor legtöbbször döntetlen a meccs, akkor mindig van olyan bírói döntés, ami a másik csapatnak kedvez. A technikai hibákat, a passzív játékot, a beállós játékot nem egyformán fújják, és ezt nem bírjuk elviselni, mivel megtörik a ritmust, így ebben a periódusban el is megy a meccs. Azt szeretném, ami sokáig Pécsett volt, hogy ha döntetlen volt az állás, akkor egyenrangú felek voltunk az ellenféllel” – nyilatkozta Pastor.

A vezetőedző szerint a Veszprém az esélyes, de idén közelebb vannak hozzájuk, mint tavaly. Pastor viszont belefáradt az örökös második szerepébe, most is nyerni szeretne. „Nehéz úgy dolgozni, hogy beleegyezel abba, hogy mindig második vagy. Jön még két rájátszásbeli meccs, illetve a bajnoki döntő. Ha nem sikerül a Veszprém ellen itthon hat góllal nyernünk, akkor irtózatosan nehéz lesz a finálé, mert idegenben nyerni nem egyszerű” – véli Pastor, aki szerint csak akkor lehetnek versenyben a Veszprémmel, ha egyenlőek a feltételek. Így zárta szavait:


Ha nem egyenlők a feltételek, akkor a magyar kézilabda is veszít. Érdekesebb egy kupadöntő vagy bajnoki döntő, ha nyílt a küzdelem, mert így élvezhetőbb a játék, és újabb nézőket nyerünk a sportágnak.