Párttársa megdicsérte a céget, amelyről Hadházy Ákos csúnyákat mondott

-

Hadházy tegnap közölte, hogy feljelentést tesz a napelemes közbeszerzési pályázatot miatt, és kifogásolt példaként a Goodwill Energy Kft.-t hozta fel, mint kiderült, tévesen. A szintén LMP-s Sallai Róbert Benedek mai Facebook-bejegyzésében kiállt a cég mellett, amely ezzel lezártnak tekinti az ügyet.


Hadházy Ákos, mint arról a VS.hu is beszámolt, az önkormányzati napelempályázatok ügyében a verseny hiányát kifogásolta. A kozbeszerzes.hu adataira hivatkozva elmondta: „nagy számban vannak olyan közbeszerzések, ahol csak egy céget, a Goodwill Energy Kft.-t hívtak meg, holott szerintem illett volna három pályázatot bekérni. Ahol több pályázó volt, ott is mindig ugyanazokat a cégeket hívták meg »alibiajánlatra«, ráadásul a beruházás becsült költségei is szinte fillérre megegyeznek, ez nem lehet véletlen” – mondta Hadházy.


A Goodwill Energy Kft. a VS.hu-hoz is eljuttatott közleményében tételesen cáfolja az LMP-s politikus szavait. Például sosem volt pályázata, amelyen egyedül indult volna, de Hadházy több más – a VS.hu cikkében nem idézett – állítása sem állta meg a helyét.

A cég felvette a kapcsolatot a politikussal, hogy tisztázzák a dolgot, de közben Hadházy párttársának, Sallai Róbert Benedeknek egy (alább látható) Facebook-bejegyzéssel sikerült gyorsan elsimítani az ügyet. Sallai – utalva arra, hogy Hadházy kedvezőtlen színben tüntette fel a céget – saját túrkevei önkormányzati képviselői tapasztalatait felidézve azt írta, hogy neki csak jó tapasztalata volt a Goodwill Energyvel, amely „értékteremtő munka létrehozására munkahelyeket hoz létre és tart fenn”.

Sallai posztjának köszönhetően a Goodwill Energy közleménye már azzal zárul, hogy a cég „ezzel lezártnak tekinti az ügyet”.


<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/sallairobertbenedek/posts/404446496382671" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/sallairobertbenedek/posts/404446496382671">Bejegyzés</a><a href="https://www.facebook.com/sallairobertbenedek">Sallai Róbert Benedek</a> által</div></div>