Pártja szerint pontos Gyurcsány vagyonbevallása

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A DK szerint a pártelnök értékpapírokban tartott vagyonát egy magyar és egy osztrák bank, illetve két magyar pénzügyi szolgáltató kezeli.


Gyurcsány Ferenc vagyonbevallása minden elemében pontos – írta közleményében a Demokratikus Koalíció. A DK szerint Gyurcsánynak nincs pénzintézeti számlakövetelése osztrák bankban. A közlemény szerint a párt elnökének 605 millió 727 ezer 420 forint értékben értékpapír-befektetése van, amelyet vagyonnyilatkozatában pontosan fel is tüntetett.

Az értékpapírokat egy magyar és egy osztrák bank, illetve két magyar pénzügyi szolgáltató kezeli. Vagyis Gyurcsány vagyoni helyzetét pontosan, hiánytalanul, a jogszabályi előírásoknak megfelelően tüntette fel a vagyonnyilatkozatában – írták.

A Magyar Idők azt írta, hogy Gyurcsány valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek. A lap szerint a volt miniszterelnök nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amely egy nevén lévő számlán van elhelyezve a Schoellerbanknál, Ausztria egyik vezető privátbankjánál.

Gyurcsány a 2017-es vagyonnyilatkozatában bruttó 747 878 forintos képviselői tiszteletdíján felül csak a családi vállalkozástól, az Altus Portfólió Kft.-től származó nem egészen 223 millió forint osztalékot tüntette fel rendszeres vagy eseti jövedelemként – írták. A társaság 2016-ban 1,2 milliárd forint, míg az Altus Befektetési Zrt. 2015-ben 74 millió és 2014-ben 169 millió forint osztalékot fizetett neki.

Az egykori kormányfő emellett egy 50 négyzetméteres pápai lakást és a feleségével közösen vásárolt háromezer négyzetméteres kötcsei telket és a rajta álló 267 négyzetméteres házat vallott be az okiratban tavaly és idén egyaránt – írta a lap.