Pártfogóra lelt Simicskával szemben Orbán Viktor

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Kósa Lajos kizártnak tartja, hogy Orbán Viktor jelentéseket készített volna a pártállamnak Simicska Lajosról. A Fidesz ügyvezető alelnöke azt is bizonygatta, hogy a közbeszerzéseken korábban sem Simicska Lajos nyert.


Az ATV riportere a parlamenti folyosón kérdezte Kósa Lajost arról, hogy igazak lehetnek-e Simicska Lajosnak a vádjai, miszerint Orbán Viktor - bár előzőleg jelezte neki, de - jelentéseket adott róla a pártállamnak. A fideszes politikus ezt teljességgel kizártnak tartotta. Azzal érvelt, hogy ha ez így lett volna, akkor a szocialista kormányzati ciklusokban ezt már rég elővették volna, és bizonyítékokkal támasztották volna alá.


A politikus ugyanakkor azt sem tartotta valószínűnek, hogy Orbán Viktor feljelentéssel élne Simicskával szemben. Mint mondta, az Alkotmánybíróság határozata alapján a közszereplőknek tűrniük kell az ilyenfajta támadásokat.

Arra a kérdésre, hogy eddig hiteles volt-e Simicska Lajos személye, hiszen számos közbeszerzési pályázaton győzött, Kósa Lajos azt válaszolta, hogy nem Simicska nyerte azokat a tendereket, hanem valamelyik cég, ám egyik menedzsmentjében sem volt benne az üzletember.