Pártállástól függetlenül jó ügyet szolgálnak a 2017-es vb támogatói

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / Szaka József

Mindez a két év múlva esedékes vizes világbajnokságot támogatók első összejövetelén hangzott el, amelyre váratlanul Orbán Viktor miniszterelnök is beugrott, kiállt és mindenkit biztatott.


Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Kempinski szálló különtermében találkozott a 2017. évi FINA-világbajnokság szervezőivel és leendő támogatóival. A szervező-bizottság által rendezett összejövetelen részt vett az uszodaépítést koordináló Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Fürjes Balázs kormánybiztos, az szb két vezetője, Kósa Lajos és Gyárfás Tamás, továbbá a vb-rendezésben fontos szerepet játszó kormányzati és önkormányzati vezetők, és az úszósportot eddig is támogató partnerek tisztviselői.

A megbeszélésről Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke elmondta, hogy a kormányfő kiállása egyedi értéket jelent a szervező-bizottság számára.


A meghívott vendégeket meglepte a miniszterelnök úr látogatása. Mindazok, akik felsorakoztak mögöttünk, további biztatást kaptak, hogy pártállástól függetlenül jó ügyet szolgálnak, hiszen – mint ahogy Orbán Viktor nyomatékosította – minden idők legnagyobb hazai rendezésű sporteseményén Magyarország egésze vizsgázik.