Párosban is nyert a győri bajnok

-

A maratoni kajak-kenu országos bajnokságon nyert a Csay Renáta és Bara Alexandra kajakpáros.


A kajakos Csay Renáta és Solti László, valamint a kenus Kövér Márton is duplázott, azaz a pénteki egyes után a szombati párost is megnyerte a maratoni kajak-kenu országos bajnokságon, Győrben.

A magyar szövetség eredményközlője alapján a Graboplast Győr 15-szörös világbajnoka, Csay ezúttal Bara Alexandrával (KSI) szállt vízre, s 1:55:28 óra alatt teljesítette a 26 kilométeres távot. Másodikként a Csernák Edina, Lucz Noémi (Váci Vasutas, Dunakeszi), harmadikként pedig a Miskó Noémi, Kiszli Vanda (KSI, Atomerőmű SE) duó ért a célba.

A kenupárosok is 26 kilométert teljesítettek, Kövér (Merkapt) és a csepeli Dóczé Ádám párosa 1:55:46 óra alatt lapátolta le a távot. A második helyen Györe Attila és Viola Viktor (Csepeli KKE, DKSC), a harmadikon pedig az újpesti Schmidt Richárd és Dóri Bence Balázs végzett.

Solti (UKSC) a pénteken mögötte második, tolnai Boros Adriánnal alkotott egy egységet, amelynek 1:57:58 órára volt szüksége a 30 kilométer megtételéhez. A dobogóra még az újpesti Máthé Krisztián, Vidákovich Antal duó és az Építők kettőse, Gere Bálint és Mészáros Márton állhatott fel.