Párizsig utazott a Veszprém idei első vereségéért

-

Az MVM Veszprém 29-27-re kikapott a francia PSG otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának vasárnapi rangadóján. Sikerével a párizsi csapat a csoport élére ugrott, míg a magyar együttes először szenvedett vereséget a sorozatban, és jelenleg a második helyen áll.


Férfi BL, 6. forduló, A csoport:
PSG (francia) - MVM Veszprém 29-27 (16-12)
Remekül kezdett a PSG, és a 8. percben már 4-1-re vezetett. Ahogy rendezte sorait a sérült Nagy László és Christian Zeitz nélkül felálló magyar bajnok, sikerült egyenlítenie (5-5). Ettől kezdve fej fej mellett haladt a két elitcsapat, ezt a franciák edzője unta meg, mert időt kért 7-6-nál. A hazaiak a folytatásban már egyértelműen jobbak voltak - főleg amikor a világ legjobbjának tartott Nikola Karabatic is beállt -, és a szünet előtt elhúztak négy góllal.


Alilovic remekül védett, de ez is kevés volt


A második félidő elején állandósult a különbség, de amikor feljavult a veszprémiek védekezése, megkezdődött a felzárkózás. A PSG több mint hét percig nem tudott betalálni Mirko Alilovicnak, így a vendégek 22-22-re egyenlítettek a 49. percben. Izgalmas lett a hajrá is. 27-25 után Alilovic két fontos védést mutatott be, majd a 11. alkalommal eredményes Mikkel Hansen az utolsó percben 28-27-re módosította az állást. Időkérés után a Veszprém elveszítette a labdát, gólt kapott, így elszállt a pontszerzés reménye.


A Veszprém legközelebb november 15-én lép pályára a BL-ben, akkor a szlovén Celje vendége lesz.