Párizsi terror: két újabb gyanúsítottat keresnek

Fotó: MTI/AP / Thibault Camus

-


Mindkét férfi járt korábban a magyar–osztrák határnál Salah Abdeslam, a terrorcselekmények egyik feltételezett elkövetője társaságában – jelentette be a belga szövetségi ügyészség.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint Abdeslam kétszer is járt szeptemberben Magyarországon. Kilencedikén ellenőrizték őt az osztrák–magyar határnál két olyan ember társaságában, akik hamis személyazonosító okmányt mutattak fel. A három ember egy Mercedesszel utazott. A belga szövetségi ügyészség most tanúkat keres.

A két hamis okmány Samir Bouzid és Soufiane Kayal névre volt kiállítva. A Kayal névre szóló hamis okmánnyal bérelték azt a házat a belgiumi Auvelais-ben, amelyet utóbb a hatóságok átkutattak, azt gyanítva, hogy ott készülhettek a párizsi öngyilkos merényleteknél használt robbanószerkezetek.

A Bouzid névre szóló hamis okmányt november 17-én használták Brüsszel térségében a Western Union pénzátutaló hálózat egyik fiókjában: 750 eurót küldtek vele Hasna Ait Boulhacen számára, aki a bűnszövetkezet feltételezett vezetőjének, Abdelhamid Abaaoudnak volt az unokatestvére.

Mind Boulhacen, mind Abaaoud életét vesztette, amikor november 18-án a francia rendőrök megostromolták rejtekhelyüket Saint-Denis párizsi elővárosban.


Őket keresik