Párizsi luxushotelben keresik az orosz mágnás gyilkosát

-

Átnézik a három évvel ezelőtti vendéglistákat a francia rendőrök, mert azt gyanítják, a bérgyilkos is a szálló vendége volt.


Újra elővette a rendőrség a három évvel ezelőtt meghalt Alekszander Perepilicsnij ügyét. Bár az angol nyomozók kizárták, hogy az orosz üzletembert megölték volna, a francia hatóságok szerint egyértelmű, hogy mérgezés történt – számol be a Telegraph.

Perepilicsnij 2010-ben költözött Moszkvából Nagy Britanniába, mert féltette az életét, ráadásul magával vitt néhány elmarasztaló dokumentumot is, amelyek egy hatalmas moszkvai csalást lepleztek volna le.

2012-ben üzleti útra ment Párizsba, ahol az elegáns Bristol hotelben szállt meg. Miután hazautazott, arról panaszkodott feleségének, hogy összeszedett valami vírust és elindult kocogni, hogy kicsit jobban legyen. Futás közben azonban összeesett és meghalt.

A boncolás megállapította, hogy a férfi gyomrában a gelsemium elegans –egy, Kínában és a Malájföldön őshonos, csavarodó szárú, képünkön is látható kúszócserje mérge – magyarul nyílméreg volt.

Ezt a mérget az orosz és a kínai bérgyilkosok használják előszeretettel – jegyzi meg a brit lap.