Párizsban tárgyal Orbán

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / S

-

Orbán Viktor miniszterelnök európai kérdésekről egyeztetett csütörtökön Párizsban Nicolas Sarkozy volt francia államfővel, a jobboldali Köztársaságiak vezetőjével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Megy OECD gyűlésre is.


A legnagyobb francia ellenzéki párt és a Fidesz is az Európai Néppárt tagja, a pártelnökök megbeszélésén az uniós kérdések kerültek előtérbe.

Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy egyetértett abban, hogy Európának meg kell újulnia ahhoz, hogy be tudja teljesíteni azokat az elvárásokat és reményeket, amelyeket az európai polgárok jogosan fogalmaznak meg - tette hozzá Havasi Bertalan.

A kormányfő délelőtt megbeszélést folytat Ángel Gurríával, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával, majd felszólal a szervezet tanácsülésén.


Megy Németországba is

A miniszterelnök április 18-án, 19-én és 20-án Németországba is ellátogat. Stuttgartban és Bonnban vállalatvezetőkkel és a politikai élet szereplőivel tárgyal majd, illetve több fórumon is előadást tart.

Havasi Bertalan helytállónak nevezte azt a lapinformációt is, miszerint a magyar kormányfő 19-én találkozik Helmut Kohl korábbi német kancellárral - olvasható a kormany.hu-n.

Tekintettel arra, hogy a programok egy része nem sajtónyilvános, illetve folyik még a szervezés, a részletekről később tudnak tájékoztatást adni - közölte a sajtófőnök.