Párizsban is kikaptak a veszprémi kézisek

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

-

A hazai egygólos vereséget követően Párizsban is kikapott a Telekom Veszprém a Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.


A Veszprém egy hete saját közönsége előtt 2928-as vereséget szenvedett a PSG-től, amely ennek az eredménynek is köszönhetően a csoportelsőségért és a vele járó negyeddöntős helyért küzd. A magyar bajnok számára a hátralévő fordulókra az maradt a cél, hogy minél előkelőbb pozícióban zárjon, és ezzel a nyolcaddöntőre könnyebb ellenfelet kapjon, továbbjutás esetén pedig a negyeddöntőben otthon játszhassa a visszavágót.


A párizsi mérkőzés első félideje szoros küzdelmet hozott. Eleinte a PSG játszott határozottabban, a Veszprém 2-0-s hátránynál a 6. percben szerezte első gólját. Ezután többször is volt egyenlő az állás, majd a magyar csapat 5-5 után először került előnybe, tíz perccel később pedig két góllal vezetett (810). A hazai időkérést követően változott a helyzet, négy gólt kapott a veszprémi együttes, miközben egyet sem lőtt (12–10), és aztán a szünetig – bár volt esély az egyenlítésre – maradt ez a különbség (14–12).


Az első félidőben jól tartotta magát a Veszprém


A második játékrész egy-egy kihagyott hetessel kezdődött, a magyar kapuban az Alilovic helyére beállt Mikler védett bravúrosan, majd a Veszprém három gólt szerezve fordított (14–15). Nem sokkal később ugyanakkor újabb fordulat következett: a PSG sorozatban hatszor talált a kapuba, és egyik párizsi gólra sem érkezett válasz, még úgy se, hogy menet közben Javier Sabaté időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat. Ebben a szakaszban a remek hazai védekezés nyomán sok francia leindítást láthatott a közönség, ezeknek köszönhetően többször is öt gól volt a különbség, ami később még tovább is nőtt (24–17). Végül néggyel kapott ki a magyar csapat.

A Veszprém amely a vereséggel is maradt a negyedik helyen jövő vasárnap Dániában, a Bjerringbro-Silkeborg vendégeként lép pályára.


Eredmény

Férfi Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló:

Paris Saint-Germain (francia) Telekom Veszprém 2824 (1412)