Párizs: több gyanúsítottat szabadlábra helyeztek

Fotó: BELGA / BENOIT DOPPAGNE

-

Eddig hétből összesen öt embert engedtek szabadon azok közül, akiket a pénteki terrortámadás után vettek őrizetbe.


A brüsszeli Molenbeekben tartott razzia során a rendőrség főképp Salah Abdeslamot, a terrortámadás egyik résztvevőjét akarja elfogni. Ez egyelőre nem sikerült - bár korábban megjelentek ezzel ellentétes hírek -, sőt néhány gyanúsítottak már el is engedtek.

Egy belga lap, a La Derniere Heure kiderítette, hogy mind Salah, mind a szombaton Molenbeekben őrizetbe vett testvére, Mohamed korábban közalkalmazott volt; Mohamed a molenbeeki önkormányzat alkalmazottja, Salah pedig a brüsszeli tömegközlekedési vállalatnál dolgozott.

Mohamed Abdeslam ügyvédje hétfőn arról tájékoztatta a sajtót, hogy ügyfele vádemelés nélkül szabadon távozhatott, mert sziklaszilárd alibivel rendelkezett, egész péntek este Herstalban volt. A belga ügyészség tájékoztatása szerint négy másik embert is szabadlábra helyeztek a Molenbeekben őrizetbe vettek közül.

A tudósítás arról is beszámol, hogy a szombaton Molenbeekben előállított hét ember között is van egy testvérpár, Ayoub és Karim A., akiknek az alibijét igyekszik tisztázni a rendőrség, valamint az Abdeslamhoz fűződő viszonyukat próbálja feltárni. A lap úgy tudja: mindketten azt állítják, hogy nem ismerik a körözött férfit, és nincs közük a Párizsban történtekhez. Egy másik férfival való kapcsolatukról is érdeklődnek a rendőrök. A szomszédjukban lakó Mohamed A.-nak annak a két autónak a kölcsönzésében lehetett szerepe, amelyet a támadás során használtak.

A párizsi terrortámadásról ide kattintva találja meg összes eddigi cikkünket.