Párás hajnalok után vasárnap tavaszias idő lesz

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Kora reggel még napokig köd nehezíti a közlekedést, de a hétvégén kifejezetten jó idő várható. Utána azért lassan lehűl a levegő.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön hajnalban párás lesz a levegő, de inkább csak a déli és a keleti tájakon képződik köd. Délelőtt a párafoltok megszűnnek, és szikrázóan napos idő alakul ki. Eső továbbra sem lesz. Reggel -1, -2, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet. A közlekedés időjárási feltételei reggel rosszak lesznek, különösen a Dél-Alföldön, nappal viszont nem zavarja időjárási esemény az autósokat.

Pénteken délkeleten ismét lehetnek tartósabban párás területek. Az ország nagyobbik részén ugyanakkor folytatódik a szép, napos november. 11 és 16 fok között alakulhat a csúcsérték, délkeleten hűvösebb lesz.

Szombaton változóan felhős idő lesz, legalább pár órás napsütéssel. Ismét lehetnek tartósabban párás, felhős részek. 12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap a megélénkülő északnyugati szél a tartósan párás vidékeken is felkavarja a levegőt, így mindenhol kisüt a nap. Erősödik a nappali felmelegedés: 12–20 fokos, tavaszias meleg várható.

Jövő héten hétfőn a párásság megszűnése után napos idő lesz, majd délután felhősödés várható szélerősödéssel, és egy-egy zápor is kialakulhat. 17 fok körül alakul a maximum. A folytatásban a hónap közepére, második felére fokozatosan gyengülhet a nappali felmelegedés.