Pár óra alatt ezernél többen álltak ki a földvagyonért

Fotó: Vs.hu / Kozma Zsuzsi

-

Már ezernél is több lakossági tiltakozó levél érkezett néhány óra alatt az országgyűlési képviselők postafiókjába a földvagyonról szóló törvény módosítása kapcsán.


Miután hétfőn az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága is aggodalmát fejezte ki a T/3788 számú "az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvénytervezet negatív természetvédelmi hatásai miatt, az Országgyűlés tovább tárgyalja a tervezetet.

Több zöld szervezet – a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország – arra kérte a magyar lakosságot, ne hagyják szó nélkül az értékrombolást. Ma reggel arra buzdították támogatóikat, álljanak ki az egészséges környezethez való alapjogukért, e-mailben értesítsék az Országgyűlés képviselőit véleményükről.

A zöld szervezetek szerint az erdők, a vizek, a termőföld és biodiverzitás nemzeti közös örökségünk része, az ezekhez való alkotmányos jog minden embert megillet, védelmük mindannyiunk feladata. A törvénytervezet elfogadása olyan csapást mérne a természetvédelmi intézményrendszerre, amely a természet károsításához vezetne.

Eddig több mint 150 szervezet csatlakozott a természetvédők akciójához.