Pár napra még visszatér az igazi nyár

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Idén talán utoljára melegszik fel a Balaton kellemes hőmérsékletűre.


Bár kedden egy gyenge hidegfront miatt többfelé eshet, szerdától egyre melegebb lesz – írja a Köpönyeg.hu. A nyár utolsó hétvégéjén igazi strandidő lesz.

Kedden északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és északnyugaton többfelé, máshol csak elszórtan fordul elő zápor, zivatar. A borongósabb tájakon visszaesik a hőmérséklet.

A front hamar elvonul, szerdától délnyugat felől egyre melegebb és egyre szárazabb levegő érkezik. Szerdán még csak 29, csütörtökön már 30 fok is lehet. Hétvégén 30-34 fok valószínű. Sokat süt majd a nap is, szerdától vasárnapig szinte zavartalanul. Eső sem lesz. A Balaton a hűvösebb időjárás miatt lehűlt, most a víz csak 22 fokos, de hétvégére 25 fokra is melegedhet.

Az augusztus első felében tapasztalt rekkenő hőség azonban várhatóan már nem tér vissza. Az éjszakák sem lesznek annyira durvák: miután a nap alacsonyabban jár, a reggelek frissek lesznek, 16-18 fokkal.


Ilyen kánikula már nem jön


Az aktuális számítások szerint a nyár végi kánikula szeptember 2-3-ig tarthat, bár Budapesten ennél talán hamarabb ér véget: jövő hétfőn még 30 fok feletti hőmérséklet várható, viszont jön a vihar, a szeptember pedig legfeljebb 26 fokkal és esővel indul.