Pár méterre a Honvédkórház bejáratától halt meg egy férfi

-

Halála előtt a kórház előtt jajveszékelt vérző fejjel, és segítségért könyörgött – állítja a Blikk egy olvasója.


A rendészeten, a recepciónál azt mondták, már tudnak róla. Azt mondták nekem, hogy a sürgősségiről rakták ki, nem tudtak vele mit csinálni, mert alkoholos volt.

– mondta a Blikk olvasója, aki vasárnap 11 körül ment látogatóba a Honvédkórházba.


Mikor végzett a látogatásával, a férfi már egy fekete zsákkal volt letakarva, körülötte pedig mentők álltak. A nő azt is elmondta, nagyjából egy órát lehetett a jajveszékelő férfi a kórház előtt.

A lap megkérdezte a Honvédelmi Minisztériumot is az esetről. Válaszukban azt írták, a hajléktalan, ittas férfit Csepelről szállították a Honvédkórház sürgősségi osztályára, majd vasárnap hajnalban önkényesen távozott onnan. „További állapotáról pontos információnk nincsen” – írta a HM Egészségügyi Központ kommunikációs alosztálya.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az eset után úgy nyilatkozott, az előzményekről nincsen információjuk, ők öt percen belül kiértek a helyszínre, de már nem tudták megmenteni a férfi életét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától a Blikk azt az információt kapta, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit.