Pár éven belül székely kézisek játszhatnak a Győri Audi ETO KC-ban

Fotó: MTI/Kovács Anikó / István Hajdu

-

Határon túl bővíti tovább szakmai együttműködéseit a Győri Audi ETO KC: Görbicz Anitáról nevezték el a székelyudvarhelyi kézisulit.


A Győri Audi ETO KC által megnyert Magyar Kupa-döntő szünetében újabb fontos állomásához érkezett a Győri Audi ETO utánpótlás-fejlesztése. A székelyföldi város, Székelyudvarhely sportiskolája szakmai együttműködést írt alá a Bajnokok Ligája-címvédő klubbal, amelyet Bakó Lajos, a sportiskola vezetője és Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke szignózott. A Székelyudvarhelyi Kézisuli Görbicz Anita nevét vette fel, hiszen a világklasszis magyar kézilabdázót a helyiek között is óriási tisztelet övezi.


A csallóközi és a kozármislenyi példák azt mutatták, hogy érdemes tovább szélesíteni a szakmai együttműködések körét. (...) Az együttműködéseink alapja, hogy edzőink átadják az ETO-nál kialakított utánpótlás-képzési rendszer know-how-ját, szakmai tudását, továbbá segítséget nyújtunk a csatlakozó egyesületeknek az anyagi forrásuk megteremtésében is. Cserébe az ETO utánpótlásbázisa növekszik, és az új, csatlakozó egyesületek legtehetségesebb játékosainak lehetőségük nyílik a Győri Audi ETO akadémiai képzésébe becsatlakozni.

Kelecsényi Ernő


Régóta keressük már az együttműködés módját az ETO-val, és óriási lehetőséget látunk a közös munkában. Székelyudvarhelyen nagy népszerűségnek örvend a kézilabda, a most induló suliban már közel 200 kézilabda-palántával kezdjük a munkát. Görbicz Anita nevét itt is mindenki ismeri, a kézilabda királynője hatalmas vonzerő lesz a kislányok számára!

Bakó Lajos