Pápa: ”förtelmes és gyáva cselekedet” a pakisztáni merénylet

-


Elítélte a több mint hetven ember, köztük számos keresztény életét kioltó, húsvét vasárnap elkövetett pakisztáni robbantásos merényletet Ferenc pápa a Szent Péter téren összegyűlt zarándokok előtt elmondott húsvét hétfői imája végén.

Az egyházfő förtelmes és gyáva cselekedetnek nevezte a pakisztáni Lahor város egyik parkjánál elkövetett robbantást, és felhívta a pakisztáni hatóságokat, hogy védjék meg a vallási kisebbségeket.

„Húsvét szent ünnepét egy förtelmes merénylet vérrel szennyezte be, sok ártatlan embert a halálba rántva, nagyrészt családokat a keresztény kisebbségből” - mondta Ferenc pápa a Mennyek Királynője imádság végén.

„Újból megismételem: az erőszak és a gyilkos gyűlölet csak fájdalomhoz és romboláshoz vezethet. A tisztelet és a testvériesség az egyetlen út a békéhez" - hangsúlyozta a pápa.

Az egyházfő húsvét ünnepéhez kapcsolódóan arra hívta fel a keresztény hívőket: ne hagyják, hogy gondjaik és aggodalmaik eluralkodjanak rajtuk. A húsvét üzenete a remény - emelte ki Ferenc pápa.

Több ezren gyűltek össze húsvét hétfőn a Szent Péter téren, hogy meghallgassák az egyházfő Mennyek Királynője imáját, amely a nagyszombat és pünkösd közötti időszakban az Úrangyala (Angelus) imádság helyett hangzik el.