Pánik tört ki Torinóban, sokan megsérültek

Fotó: MTI/EPA/ANSA / Alessandro Di Marco

-

Pánik tört ki szombat este egy torinói téren, ahol futballszurkolók óriáskivetítőn nézték a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét; a lökdösődésben mintegy ezren sérültek meg.


A Piazza San Carlón körülbelül húszezer Juventus-drukker nézte a döntőt. A második félidőben a tér közepéről néhány száz ember fejvesztve futni kezdett, pánik tört ki, lökdösődtek az emberek, átgázoltak azokon, akik a földre kerültek.


Az első hírek arról szóltak, hogy a pánikban körülbelül harmincan megsérültek, de vasárnap reggel az olasz hatóságok már arról számoltak be, hogy a sebesültek száma ezerre tehető. A sérültek többségük könnyebb zúzódásokkal és horzsolásokkal úszta meg az incidenst, de legalább hét embert a sürgősségi osztályon kellett ellátni, köztük egy hétéves kisfiút is, akit megtapostak a téren.

Szemtanúk szerint egy hangos durranás kelthetett riadalmat. Feltehetően petárda robbanhatott, amit pokolgépes detonációnak gondoltak. Az incidens után sok fekete-fehér Juventus-mezes szurkoló visszatért a törött üvegpalackokkal, elveszített cipőkkel és táskákkal, szeméttel borított térre, és nézte tovább a meccset, mások pedig kétségbeesetten keresték hozzátartozójukat vagy barátjukat. A rendőrség információs pontot állított fel a téren, hogy segítséget nyújtson az elveszettek felkutatásához. Egyes hírek szerint egy hároméves gyereknek is nyoma veszett.

A rendőrség vizsgálja, hogy mi okozhatta a durranást.

A Juventus most hetedszer veszített el BL-döntőt, ezúttal a Real Madridtól kapott ki 4-1-re.