Pánik tört ki Párizs belvárosában

-

Egy rendőrségi akció, petárdák és egy állítólagos gyanús csomag miatt menekültek fejvesztve a gyászolók a Place de la République-ról. Vaklárma volt.


Egyik percről a másikra, rohamtempóban kezdték kiüríteni a francia rendőrök vasárnap este a pénteki támadások emlékhelyévé változott teret. Az ott lévő több száz gyászoló riadalmát fokozta az AFP tudósítása szerint, hogy a rendőrök nem adtak magyarázatot az intézkedésre, később pedig egyenesen pánik tört ki, amikor a jelenlévők egyike kiabálni kezdett.

Az emberek fejvesztve rohantak a közeli utcákba, kávézókba, éttermekbe. Az Atv helyszíni tudósítója szerint a pánikot az okozta, hogy egyesek robbanást hallottak, a Le Monde rendőrségi forrásai szerint petárdák durrantak, a Reuters szerint pedig egy elhagyott, gyanús csomagról terjedt el hír a tömegben.

Fél órán belül kiderült, hogy vaklármáról volt szó, gyanús csomagot pedig nem találtak az emlékhelyen.

Párizsban jelenleg tilos tömegrendezvényt tartani, a La République, azaz Köztársaság téren azonban folyamatosan rengetegen vannak, ami az emlékezés mellett egyfajta demonstráció is a szabadság mellett és a megfélemlítés ellen.


Így menekültek az emberek a térről

Panic In Place De La Republique

Watch: The moment hundreds of people fled the Place de la Republique in Paris after a false alarm caused panic. Latest updates: http://trib.al/QTw6aZ2

Posted by Sky News on Sunday, 15 November 2015