Páncéltörő rakétavetővel támadtak Munkácson

-

Ismeretlen tettesek keddre virradóra kézi páncéltörő gránátvetővel (RPG) rálőttek Munkácson egy üzletközpontra, a támadásban senki sem sérült meg.


A nyomozóhatóságok emberei a helyszínre érve megtalálták a páncéltörő rakéta repeszeit. A becsapódás következtében megrongálódott az épület ötödik emeletének három ablaka.


A hatóságok keresik a tetteseket, és lőfegyver használatával elkövetett garázdaság címén bűnvádi eljárást indítottak. Ezért a bűncselekményért háromtól hét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

Lengyel Zoltán munkácsi polgármester a 112. Ukrajna tévének nyilatkozva azt mondta, hogy a támadók Muha típusú RPG-t használtak. Felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajnában nagyon sok regisztrálatlan fegyver van illetéktelen kezekben. A városban a rendőrség fokozza a járőrözést, ami különösen fontos az október 25-én tartandó helyi választás miatt - tette hozzá.


Volt már elég zűr így is Munkácson

Múlt pénteken a munkácsi cigány táborban megöltek egy 18 éves romát, és emiatt zavargások robbantak ki. A gyilkosság fő gyanúsítottját, egy munkácsi képviselőjelöltet - aki az államfő, Petro Porosenko politikai tömbjéhez tartozó Szolidaritás pártnak a tagja - őrizetbe vették.

Korábban július 11-én Munkácson három halálos áldozatot követelő súlyos összetűzés történt a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges szervezet emberei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között, vélhetően a csempészpiac újrafelosztása körüli ellentétek miatt. A város melletti autóúton rendőrökkel vívott tűzharc után a PSZ mintegy tíz fegyverese a közeli erdőbe menekült. A hatóságok nagy erőket mozgósítottak, de nem tudták kézre keríteni őket, leszámítva azt a két embert, akik feladták magukat.