Páncélautókkal tévedt el a TEK

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Indokolt volt, hogy páncélozott harcjárműveket vetett be a TEK a körúti robbantó elfogásánál – állítja az exrendőr.


Indokoltan vetettek be páncélozott járműveket a Teréz körúti robbantó szerdai elfogása során – jelentette ki Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, egykori, Németországban szolgáló rendőr. Spöttle, aki ufóhitéről híresült el a sajtóban, a közmédia egyik legtöbbet foglalkoztatott szakértője, részt vett a kormány kvótareferendum-kampányában is.

Spöttle szerint ilyen esetekben komoly felszerelésre van szükség, ugyanis előfordulhat, hogy a célszemély esetleges társa vagy családtagja fegyverrel próbál ellenállni. Hozzátette: a robbantó a házában is helyezhetett el bombacsapdákat, ezért kellett először tűzszerészekkel átvizsgáltatni az épületet.

A Bors úgy tudja, a legalább három páncélozott csapatszállító harcjárműből és még tucatnyi egyéb kocsiból álló TEK-konvojnak a karmacsiaktól kellett útbaigazítást kérnie a faluban – erről beszélt egy helybéli a lapnak –, a gyanúsított apjának házához tartva ugyanis eltévedtek. Az egysávos utcában még meg is kellett fordulniuk harckocsistul, mindenestül.

– Tudták a címet, hát mire való a GPS? – nevetett egy fiatal.