Panamában körözik a Sólyomhoz köthető ügyvezetőt

-

Welsz Tamás volt üzlettársát-barátnőjét, Horthy Andreát az Interpol is körözi abban az ügyben, amelyben a panamai ügyészség is keresi Welszt. Csalás és közokirat-hamisítás a gyanú.


A Sólyom Airways leendő tulajdonosa a Charity March Kft., ennek ügyvezetőjét, Welsz Tamást körözi a panamai ügyészség csalás és közokirat-hamisítás miatt – tudta meg az Index. Az Interpol ez ügyben körözi Welsz volt üzlettársát-barátnőjét, Horthy Andreát is.


Kettejüket korábban rövid időre már őrizetbe is vették Panamában az Index szerint. Ugyan szabadlábra helyezték őket, de megtiltották nekik az ország elhagyását. Ők mégis visszatértek Magyarországra, Welsz jelenleg egy érdi házban él. Az Index kérdésére tagadta, hogy köröznék Panamában.


Ki az a Tom Wallace?

Az Index úgy tudja, Welsz Tamás egyik útlevelében Tom Wallace-ként szerepel, így Welszként és Wallace-ként is feltüntették nevét a körözésben. De Bissau-Guinea-i útlevelében például Tom Wallace Paar név alatt szerepel a Charity March Kft. ügyvezetője. Ugyanakkor a Charity March tulajdonosaként már nem Welsz Tamás, hanem egy a Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cég, a Cavalli Continental van feltüntetve. Az Index szerint viszont ez még nem jelenti, hogy nem Welsz áll a Charity March mögött. A lap úgy tudja, hogy Welsznek és cégének a csődbe ment Sólyom Airways eltemetése lesz a feladata.