Panama nem akar bűnbak lenni az offshore-botrányban

Fotó: Getty Images / Joe Raedle

-

Álvaro Alemán, Juan Carlos Varela panamai elnök kabinetfőnöke egy sajtókonferencián, kijelentette: eddig egy panamai társaságról sem állapították meg, hogy bűncselekményt követett volna el.


Panama kész együttműködni az offshore-botrányban kiszivárgott adatok kapcsán indult minden vizsgálatban – erősítette meg Álvaro Alemán, Juan Carlos Varela panamai elnök kabinetfőnöke egy sajtókonferencián, de emlékeztetett arra is: eddig egy panamai társaságról sem állapították meg, hogy bűncselekményt követett volna el.

Alemán kijelentette: Panama meg tudná torolni azt, hogy Franciaország ismét feltette az adóügyekben együttműködésre nem hajlandó országok feketelistájára. A kormány hasonló intézkedésekkel tudna válaszolni Franciaországnak, vagy bármely más államnak, amely követi Párizs példáját – hangsúlyozta.

„Nem engedjük meg, hogy Panamát bűnbaknak tegyék meg” – jelentette ki a kabinetfőnök, hozzáfűzve, hogy a botrányban érintett országok mindegyikét felelősség terheli.

Az elnök utasította a külügyminisztériumot, hogy vegyék fel a kapcsolatot a több tucat érintett állammal – közölte Alemán.