Pályázatot írnak ki a Bálna eladására

Fotó: Nagy Zoltán / Nagy Zoltán

-

Az egyetlen komoly érdeklődő a Magyar Nemzeti Bank, pénztörténeti múzeum lehet az épületből. A főváros egyelőre nem nyilatkozott a vételárról, csak annyit mondtak el, hogy a bekerülési költséget szeretnék visszakapni.


A fővárosi önkormányzat pályázatot ír ki a Bálna értékesítésére - írja szerdai számában a Népszabadság. A lapnak Bagdy Gábor, a gazdasági főpolgármester-helyettes elmondta: a nagy értékű ingatlanok eladását rendelet szabályozza, amely előírja pályázat kiírását. A feltételrendszer kidolgozása folyamatban van, az ingatlan-értékbecsléssel a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt.-t bízták meg.

Bagdy Gábor megerősítette, hogy november óta tárgyalnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) képviselőivel az eladás kereteiről. A Népszabadság azon értesülését cáfolta, miszerint "az adásvételi szerződés gyakorlatilag készen várja, hogy aláírják", azt ugyanakkor a főpolgármester-helyettes nem tagadta, hogy eddig egyetlen komoly érdeklődőről tudnak, és az az MNB.

A napilap szerint a bank interaktív eszközökkel felszerelt látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot alakítana ki az épületben. A főváros által meghatározandó minimálárról Bagdy Gábor a Népszabadságnak annyit árult el, hogy a bekerülési költséget mindenképpen meg szeretnék kapni.