Pálmaolajért ad el vadászrepülőket Oroszország

Fotó: RIA Novosti / Mikhail Fomichev

-

Indonézia kávét és teát is szállít a barterügyletben. Oroszország nem egészségügyi megfontolások miatt döntött a megállapodás mellett.


Indonézia a múlt héten megállapodott Oroszországgal, hogy nyersanyagokért cserébe tizenegy Szuhoj vadászrepülőt vásárol. "Ez egy olyan lehetőség, amelyet nem szabad elszalasztani" – mondta az indonéz kereskedelmi miniszter. Enggartiasto Lukita szerint a szankció arra kényszerítették Oroszországot, hogy új piacokat keressen, és ez kapóra jöhet a jakartai kormánynak.

Az orosz Rosztek és az indonéz PT Perusahaan Perdagan Indonesia állami konglomerátum ügylete más repülési és energetikai megállapodásokat is lehetővé tesz. A cserearányokat – azt, hogy a tizenegy Szuhoj mennyi kávét, teát és pálmaolajat ér – nem hozták nyilvánosságra.

Az USA és az EU az Ukrajna elleni agresszió és a Krím annektálása miatt vezetett be szankciókat Oroszország ellen. Washington további büntetőintézkedésekkel sújtotta Moszkvát, mert az oroszok beavatkoztak a tavalyi elnökválasztásba.