Pálfi György végre filmet csinálhat!

Fotó: MTI / Kollányi Péter

-


Pálfi György amilyen tehetséges, annyira peches rendező: a 2006-os Taxidermia óta lényegében csak alacsony költségvetésű és gerillafilmeket forgathatott, pedig rengeteg szuperül hangzó filmterve van folyamatosan. A legnagyszabásúbb ezek közül a Toldi-film volt, amire hosszas huzavona után a Filmalap végül nem adott pénzt.


Most – amennyire ez lehetséges – a Filmalap kiköszörüli a csorbát: 600 millió forintos gyártási támogatást ítéltek meg Pálfi Az Úr hangja (The Voice) című sci-fijére, amelynek forgatása júniusban kezdődik. A filmet Stanislaw Lem 1968-as, azonos című regénye inspirálta, de a korábbi hírek szerint annak történetétől jelentősen elszakad, és egy férfiról fog szólni, aki évtizedek óta nem látott apját keresi Amerikában. Az apa egy titkos kutatócsoport tagja volt, aki a Földön kívüli élet nyomait kereste társaival.

A Filmalap közleménye szerint Pálfi alkotása "az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé".

Az Úr hangja Magyarországon, Kanadában és az USA-ban forog, operatőre Pohárnok Gergely, és a tervek szerint 2017 őszén kerül majd a mozikba.