Padlón a magyar súlyemelés – lemondatnák az elnököt

Fotó: MTI / Földi Imre

-

A rossz világbajnoki szereplés után lemondásra szólította fel a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökét, Dobos Imrét a kétszeres junior vb-győztes, többszörös magyar bajnok Nagy Ákos.


A Veres Győző Súlyemelő Akadémia SE elnöke, a Mindenki súlyt emel mozgalom alapítója nyílt levelében azt írja, hogy a Dobos Imre és az általa a szövetség elnökségébe hozott „szakértők” az elmúlt években sokszor bizonyították, hogy képtelenek a magyar súlyemelés megújítására, fejlesztésére. A szakosztályok, a versenyzők száma és minősége évről évre csökken.


Nagy Ákos:

"Jó emlékezni arra, amin keresztülmentünk. Az ilyen emlékezésben erő van mindig, és bizonyságtevés csüggedések ellen. S...

Posted by Nagy Ákos Strongman on Wednesday, 4 November 2015

Nagy Ákos hozzáteszi, a riói olimpia lesz a harmadik a sorban, ahol mindössze egy magyar súlyemelő indulhat, noha a sportág az érmeket tekintve a 12., az olimpiai pontok alapján pedig a 8. legeredményesebb magyar sportág. Az elnököt lemondásra felszólító egykori válogatott versenyző szeretné, ha haladéktalanul tisztújító közgyűlést hívnának össze, és a 2008 óta elnök Dobos Imre kérje fel az elnökségi tagokat is a távozásra.

Hivatalos végeredmény csak a hét második felére várható, ám több mint valószínű, hogy a magyar férfi súlyemelőcsapat nem szerzett kvótát a jövő nyári riói ötkarikás játékokra a szombaton zárult houstoni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Az indulási jog kivívására az utolsó esély a tavaszi, norvégiai Eb.

A teljes nyílt levelet itt olvashatja el.